De Class 2023

Gepubliceerd op 7 december 2022 om 14:00

Deze week kreeg ik zo’n goed nieuws!! Ik ben echt helemaal door het dolle heen. 

Ik mag namelijk deelnemen aan de Class van 2023.


Wat is De Class?

De Class is een coaching- en reintegratie traject van de Hersenstichting & de Edwin van de Sar Foundation en verbetert het maatschappelijke perspectief van jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Jaarlijks stelt de Hersenstichting jong volwassenen (tussen de 18 en 30 jaar) met hersenletsel in staat weer aan het werk te gaan na het volgen van dit unieke traject. Dit doen we door persoonlijke begeleiding en talentontwikkeling in een intensief traject van één jaar.  

Het bijzondere aan het programma is dat het zich ook richt op lichamelijke en psychische fitheid; er is veel aandacht voor sport en gezonde leefstijl. De deelnemers krijgen een sportcoach toegewezen en worden fysiek en cognitief getest bij het Sport Medisch Centrum van de KNVB. We zorgen eerst voor meer balans en een positieve mindset en gaan dan pas zoeken naar een passende baan! 


Al vaker zag ik dit voorbij komen bij lotgenoten op Instagram. Alleen bevond dit traject zich in het westen van het land. In de omgeving Amsterdam & Den Haag. Daarom was het geen optie voor mij. Echter, start er per 2023 een pilot van de Class in het oosten van het land. En wel in de omgeving Arnhem & Nijmegen. Laat dit nu précies hier in de buurt zijn!! 

Op dinsdag 6 december 2022 vond er een kennismakingsgesprek plaats bij Breinsupport in Arnhem. Samen met papa ging ik hiernaartoe, waar ik meer over mezelf heb verteld en meer info kreeg over de Class. Tijdens het gesprek hadden papa en ik al gelijk in de gaten dat dit echt precies is wat ik nu nodig heb en waar ik enthousiast wordt. Naast het feit dat je met een groep bent met alleen maar mensen van je eigen leeftijd en in dezelfde levensfase, is er dus ook een heel groot persoonlijk stuk in het traject. Zo krijgt iedereen een eigen Jobcoach en een eigen sport/lifestyle coach. De meeste van jullie weten wel dat ik lifestyle echt ontzettend interessant vind dus een eigen coach is natuurlijk helemaal het einde! 


Aan het einde van het gesprek werd er gezegd dat er over een week weer contact plaatsvindt, zodat beide partijen er even over na kunnen denken of ze hier mee verder willen. ‘Of is dat te lang voor je? 7 dagen?’ ‘Nou’ zei papa, ‘volgens mij kun je haar vanmiddag al wel bellen om te vragen of ze hier mee wilt starten’. En dat klopte, ik wist gelijk dat dit het is. En dus stelde Maaike, van de Class voor om morgen, woensdag 7 december contact te hebben. 

Op woensdag om 14:00u was het zover, het telefoontje van van Maaike. Waarin ik eerst vertelde dat ik heel erg graag deel zou willen nemen aan de Class. Daarop vertelde Maaike dat zij ook heel erg enthousiast zijn over mij en dus ook graag willen dat ik mee doe! YESSSSS!!!!! 

Wel vertelde ze er nog bij, dat ze bij sommige deelnemers van te voren weten dat ze aan het einde van het jaar wel weer aan het werk zouden kunnen zijn. Maar dat ze dat bij mij niet hebben. Ze zien het traject voor mij echt als ervaring op doen, kijken wat ik wil, wat ik kán en wat er mogelijk is. Een jaar lang de tijd om mijn rugzakje te vullen met ervaringen voor de toekomst. En doordat dat gelijk is uitgesproken, is er gelijk al wat druk vanaf. Nu voel ik (hopelijk) minder snel de druk dat ik weer aan het werk moét zijn en voelt het ook minder als falen als ik dat dus niet ben. 

Op 9 januari heb ik de kennismaking met mijn ‘Class-genoten’ en op 18 januari is de KICK OFF met onder andere Edwin van der Sar en Jelle van Gorkum. 


Ik heb er echt enorm veel zin in. Het gaat hoe dan ook hard werken worden, maar dat zijn we ondertussen wel gewend. Daarnaast ben ik enorm dankbaar dat dit traject op mijn pad is gekomen en dat het voelt alsof het zo heeft moeten zijn. 

Ook al is het soms allemaal heel erg kut, achter de wolken schijnt echt áltijd weer de zon. 


Reactie plaatsen

Reacties

Will Peters
2 jaar geleden

Wat super Lisanne!
Precies iets voor jou!
Hard werken, dat kun je.