Nasi Lies

Gepubliceerd op 15 maart 2022 om 15:30

Dit gerecht is mijn eigen  lievelingsgerecht. Nu kun je mij sowieso al 's nachts wakker maken voor Aziatisch eten, maar deze vind ik toch wel erg lekker.

Ik heb dit al heel vaak voor andere mogen maken. En zelfs tijdens een opdracht in het revalidatie traject van de Sint Maartens Kliniek, dit gerecht gemaakt samen met Remco en Esther, mijn mede revalidanten. Ook maak ik dit vaak voor familie en vrienden, om ze te helpen, verrassen of op te vrolijken.

Vele hebben dit recept al, maar heel veel ook nog niet. Dus bij deze deel ik vol trots: Nasi Lies.


Op de foto zie je ook een salade, deze maak ik altijd bij de nasi en is een hele lekkere combinatie. Het recept voor de mango salade vind je hier > Recept mango salade


Dit gerecht is met deze hoeveelheid ingrediënten geschikt voor 3 á 4 personen. Als wij eters over de vloer krijgen of ik maak het voor 2 dagen dan verdubbel ik alles. Vaak houden we dan alsnog over.

Ingrediënten:

  • Kipgehakt 300gr
  • Bosui 1 bosje
  • Blikje mais 350gr
  • Diepvries sperziebonen  450gr
  • Nasi trafassi potje (klik hier voor het product)
  • 1 blikje tomatenpuree (70gr)
  • 200gr basmatirijst

Let's Go! 

  1. Snij de bosui in dunne ringetjes. En maak een scheiding van het witte en groene van de bosui 
  2. Doe een scheutje (wok) olie in de pan en bak het kipgehakt met al het witte van bosui 
  3. Als de kip gaar is doe je het blikje mais en diepvries sperziebonen erbij en wok even op hoog vuur mee. 
  4. Vervolgens gaat er eenhalf potje nasi trafassi bij (70ml) + de tomatenpuree 
  5. Rijst meebakken 
  6. Top af met het groene van de bosui er doorheen en je nasi is READY!

Tips! 

  • Kook de avond van te voren of in de ochtend de rijst. Zodat deze helemaal is afgekoeld als je het gerecht gaat maken. Hierdoor wordt je nasi niet zo drassig en kun je de rijst lekker opbakken.
  • Om extra groenten toe te voegen gebruik ik vaak de 'Gele wortel nasi' van Albert Heijn (klik hier voor het product) dit voeg ik dan bij stap 3 toe. Ook voor niet groenten eters een goede tip want je merkt er niks van! 
  • Wil je het vegetarisch eten? Voeg dan 'Rulstukjes' toe ipv kipgehakt. Dit doe ik zelf ook heel vaak.
  • Heel lekker om te eten met een gebakken eitje, kroepoek en natuurlijk sambal (you know me) en zoals hier boven al vermeld met de mango-komkommer  salade 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.