Goed én slecht nieuws..

Gepubliceerd op 11 september 2021 om 16:00

'Accept what is, let go of what was and have faith in what will be..'

Deze quote is mijn nieuwe levensmotto. Althans, dat moet het worden. Het accepteren van wat er allemaal gebeurd, het loslaten van hoe het was en vertrouwen hebben in wat gaat komen. 

Afgelopen dinsdag had ik een afspraak in de Sint Maartens Kliniek. Dé afspraak zou je wel kunnen zeggen. De 2 weken daarvoor had ik namelijk 'intake' voor het revalidatie traject. Verschillende dagen, verschillende afspraken bij allemaal verschillende disciplines. Neuro psycholoog, ergotherapeut, maatschappelijk werker, psychomotorisch therapeut en een neuropsychologisch onderzoek. Al deze behandelaren hebben vorige week een overleg gehad met elkaar en afgelopen dinsdag kreeg ik de 'uitslag'. 

 

 

Het goede nieuws is dat ik, eind september al, mag beginnen aan het revalidatie traject. 'Brein in beweging'. Dit is een revalidatie van 12 weken, 2 dagen in de week in groepsverband. Met nog 3 andere, die met (ongeveer) dezelfde hulpvraag zitten als ik.  De behandelaren denken dat er nog veel winst te behalen valt en ondanks dat er nu al meerdere malen verteld is dat het echt een enorm zware tijd gaat worden, kijk ik er echt naar uit om te gaan beginnen. 

Maar je raadt het al, wanneer er goed nieuws is, kun je je ook vast voorbereiden op het slechte nieuws.. En laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen:

Ik ga niet meer worden zoals ik was voor het ongeluk.

Er is blijvende schade gezien tijdens de onderzoeken. Naast de schade die er te zien is op scans is er nu ook vastgesteld dat er verlies zit in mijn cognitieve functies: in het verwerken van informatie, het presteren onder tijdsdruk en in mijn geheugen. 

De woorden waar ik al maanden bang voor was en waar je in je achterhoofd wel eens over na denkt, maar er dan toch vanuit gaat dat het wel weer goed komt, zijn uitgesproken. Ik ga niet meer worden wie ik was.. En wat doet dat pijn. De afgelopen dagen ben ik hier enorm verdrietig over geweest en nu ik het op papier zet rollen de tranen weer over mijn wangen. 

 

Ik weet niet wie ik wel ga worden of voor hoeveel procent ik wel weer de oude word. Dat zijn allemaal dingen die onzeker zijn en waar geen uitspraken over gedaan worden. Het accepteren van dit nieuws gaat lang duren en wordt een pittig proces. Tijdens het revalidatie traject komt er ook een groot stuk acceptatie aan bod en daardoor hoop ik dit alles een plekje te kunnen geven en tevreden te zijn met hoe ik wél ga zijn. 

Het stomme is dat je dus heel positief nieuws krijgt, ik mag beginnen aan iets waardoor ik wellicht verder gaat komen dan dat ik nu ben en de specialisten zeggen dat er nog veel winst te behalen valt. Maar toch blijft het slechte nieuws een grote zwarte vlek en dat zal ik moeten accepteren..

Het accepteren van wat er allemaal gebeurd, het loslaten van hoe het was en vertrouwen hebben in wat gaat komen.

Reactie plaatsen

Reacties

Annemieke Peters
3 jaar geleden

Zet hem op kanjer je kunt het 💪💪😘😘

Lisanne - BRAIN LIES
3 jaar geleden

♥️♥️♥️

Marie-José
3 jaar geleden

Succes Lisanne 🍀🍀🍀👍😘

Lisanne - BRAIN LIES
3 jaar geleden

Dankjewel Marie-José ♥️

J.J.A. Peters
3 jaar geleden

In een situatie de dingen kunnen zien die overeenkomen met wat jij wil.
Je kunt het. Succes.

Lisanne - BRAIN LIES
3 jaar geleden

Dankjewel 🙏🏼

Miranda de bruijn
3 jaar geleden

Heel veel sterkte met het revalidatie traject, zet hem op kanjer je kan het dat weet ik zeker.
Je word niet meer de oude , maar de nieuwe lisanne is zonder twijfel ook een geweldig mooi mens, die super dingen doet zoals deze brain lies

Lisanne - BRAIN LIES
3 jaar geleden

Dankjewel Miranda voor je mooie reactie ♥️

Anita Timmer
3 jaar geleden

Lieve Lisanne
Wens je heel veel succes , en omdat je het graag wil zou het echt lukken.... je kunt het meis.. xxx
Met het slechte nieuws is zeker niet leuk maar toch ook hier moet je weer mee dealen.. sterkte met de verwerking. Je bent echt een doorzetter.

Lisanne - BRAIN LIES
3 jaar geleden

Dankjewel Anita! 🙏🏼

Lydia
3 jaar geleden

Lisanne, het is altijd moeilijk om het negatieve om te zetten. In iets positiefs. Ik ben ervan overtuigd dat het jou gaat lukken. Gun jezelf de tijd om aan het revalidatie traject te beginnen en laat je steunen als je het moeilijk hebt. En blijf lekker schrijven, want dat doe je kei goed.. namens ons wensen wij jou heel veel kracht toe, hoofd en neus omhoog, stap voor stap. Succes topper

Lisanne - BRAIN LIES
3 jaar geleden

Dankjewel voor deze mooie woorden Lydia! Dat geeft me veel kracht en ik zal zeker blijven schrijven! ♥️

Lidy
3 jaar geleden

Hoi Lisanne,zet hem op! Denk en ga voor de mogelijkheden en zet de onmogelijkheden aan de kant. Is verspeelde energie.
Heel,heel veel sterkte en succes met jr revalidatie traject.

Lisanne - BRAIN LIES
3 jaar geleden

Dankjewel Lidy 🙏🏼

Twan vd vlist
3 jaar geleden

Heel veel succes zet hem op

Lisanne - BRAIN LIES
3 jaar geleden

Thanks Twan! 🙏🏼

Will Peters
3 jaar geleden

De schok is groot om dit te moeten horen, jij hebt er al gelijk een motto bij.
Heel veel kracht de komend3 tijd, winnen wat er te winnen valt.
Zó trots op je!
Dikke knuffel van je oom en tante! 🤗 😘

Lisanne - BRAIN LIES
3 jaar geleden

Dankjewel voor deze mooie woorden. Dikke knuffel terug ♥️

Rick van Beijnen
3 jaar geleden

You got this schat! En als het even niet lukt ben ik er ook nog. We komen er wel ❤️

Lisanne - BRAIN LIES
3 jaar geleden

Zonder jou was en ben ik nergens ♥️

Fred Scheringa
3 jaar geleden

Heel veel sterkte!!

Martje
3 jaar geleden

Lisanne, heel veel succes en kracht toegewenst, dit traject gaat je weer stapjes vooruit helpen! Maar zeker ook sterkte met het verwerken van alles . Je hebt lieve mensen om je heen die je helpen en steunen!