Gevulde courgettes

Gepubliceerd op 2 september 2021 om 19:00

Aangezien mijn courgette plant ons blijft voorzien van courgettes, eten wij dit gerecht regelmatig. Zelf vind ik het echt heel lekker, en gezien de hoeveelheid courgettes hebben ook al vele andere het mogen proeven en krijg ik alleen maar enthousiaste reacties! Tijd om het met jullie te delen dus! 

Dit gerecht is goed voor 2 flinke courgettes. (dat zijn zo'n 3 á 4 courgettes uit de supermarkt)

  • 2 flinke courgettes 
  • 300gr kipgehakt gekruid
  • 3el Verstegen Mexicaanse bonen kruiden*
  • 1 klein blikje tomatenpuree 
  • 400gr Chinese wok groenten 
  • Lactose vrije crème fraiche*
  • Geraspte kaas 

De producten met een * vind je in deze post over mijn favoriete producten: FOOD - FAVORITES

Let's go! 

    1. Zet de oven aan op 180 graden 
    2. Snij de courgettes in de lengte door midden en hol uit. Bewaar het vruchtvlees in een apart bakje. Leg de courgette helften vervolgens in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en zet in de oven tot dat de vulling klaar is
    3. Roerbak het kipgehakt in wat olie en voeg als de kip bijna gaar is de groentes en het vruchtvlees van de courgettes toe 
    4. Voeg de tomatenpuree en de Mexicaanse bonen kruiden toe 
    5. Haal de courgettes uit de oven en vul met het mengsel en zet terug in de oven voor 20 min
    6. Top af met crème fraiche en voor de liefhebber (not me) geraspte kaas.

    TIP: Lekker om dit gerecht te serveren met rijst of aardappelpuree! 

    TIP: Liever een vegetarische variant? Gebruik dan vegetarische rulstukjes. Roerbak dan eerst de groentes en het vruchtvlees en voeg dan pas de rulstukjes toe.

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.