FOOD - FAVORITES 1

Gepubliceerd op 20 augustus 2021 om 12:00

Er zijn zoveel producten die onmisbaar zijn in huis. Smaakmakers die je gerecht nét even die extra touch geven of groenten & fruit uit de diepvries waardoor je altijd even snel een smoothie of compleet gerecht op tafel kunt zetten. 

Ook zijn er inmiddels zoveel producten die dienen als perfecte gluten en/of lactose vrije vervangers/ alternatieven en sommige zijn soms stiekem nog beter dan het origineel. In dit artikel deel ik mijn favorieten producten die naar mijn idee onmisbaar zijn.

Veel producten zijn van de Albert Heijn of daar te koop. Dit komt puur doordat ik het een fijne winkel vind en wij daar al onze boodschappen doen.

Er is niks gesponsord.

Grand'Italia - Penne Glutenvrij

Deze penne van Grand`Italia zijn echt by far de lekkerste glutenvrije pasta. Ik heb er in de afgelopen jaren heel wat versleten maar deze koop ik echt elke keer weer.

Hij is er ook in een fusili variant en verkrijgbaar bij Albert Heijn. Online zeker en in sommige filialen. Ligt hij niet bij jou AH in het schap, vraag er dan even na dan kunnen ze het vaak gewoon bestellen voor je! 

TIP: Grand`Italia is vaak in de BONUS, inslaan die handel!! 


Remia - Basissaus wit 

Basissaus Wit van Remia is echt fantastisch. Ik gebruik hem in het favorieten gerecht van Rick > Carbonara Special . 

Deze saus is volledig plantaardig en daardoor dus geschikt voor elk lactose vrij/ vegan gerecht. Ook helemaal vrij van gluten dus meer dan geschikt voor iedereen!! 

TIP: bak verschillende soorten paddenstoelen met een gesnipperd rood uitje, voeg daar deze saus aan toe en maak af met wat versgemalen peper en jij hebt de lekkerste champignonsaus in een handomdraai op tafel! 


AH - Sperziebonen gebroken 

Over onmisbaar gesproken. Deze zakken liggen altijd minimaal 2x bij ons in de vriezer. 

Super scherp geprijsd: €1,19 > 750gr bij Albert Heijn. 

Deze boontjes komen áltijd van pas. Door de nasi, in een salade met tonijn of gewoon met een stukje vlees en aardappels. 

TIP: Ik eet zelfs als snack sperziebonen. Even roerbakken in olijfolie met een theelepeltje sambal en aftoppen met amandelen. Super gezond en mega voedzaam. 

Wist je dat sperziebonen ook enorm goed zijn voor je brein? LINK NAAR ARTIKEL


AH - Vegan rulstukjes

Dit is dus zo'n vervanger die echt fantastisch is. Vegan rulstukjes van Albert Heijn. 

Veel goedkoper dan runder/ kip/ varkensgehakt (€2,95 > 375gr) en VEEL beter voor alles en iedereen. 

Wanneer je deze gehakt vervanger gebruikt proeven mensen écht geen verschil. Ik gebruik het tegenwoordig elke week. Zoals in dit gerecht met noedels (LINK) of in nasi, spaghetti of taco's. 

TIP: Voeg de rulstukjes pas toe na dat je de groenten hebt gebakken want alleen even verwarmen is eigenlijk al genoeg.


Arla - Lacto FREE crème fraîche

Lactose vrije crème fraîche. Do I need to say more? 

Dit is zo handig om in huis te hebben. Maakt elk pasta gerecht lekker romig, lekker als topping over je taco's of juist als basis op een wrap. 

Dit zou precies zo'n product zijn wat ze eigenlijk ook standaard in huis zouden moeten hebben in restaurants. Dan zijn er gelijk al veel meer gerechten mogelijk. 


Costa Ligure - Pesto Genovese BIO

Wij kunnen echt niet zonder deze pesto. Deze pesto is biologisch, vegan en niet gepasteuriseerd. En daarbij komt ook nog dat deze pesto zo ontzettend lekker is. Niemand proeft iets anders aan deze pesto. 

Als er ook maar ergens in een recept 'pesto' genoemd staat, dan bedoel ik dit potje! Deze potjes zijn dan ook altijd op voorraad bij ons in huis.

Hij is onder andere te koop bij de AH en Plus supermarkt. Een potje van 135gr voor €2,59. 


AH - Doosje vol kersen

Kersen zijn mijn absolute favorieten. Heerlijk om in de zomer bij de boer van die grote donkere kersen te halen. Maar helaas zijn deze toppers er niet het hele jaar..

Maar wel bij de Albert Heijn! Daar vind je ze in de diepvries. Ideaal! Ik kan echt niet meer zonder deze doosjes in de vriezer. 

Een paar keer per week doe ik een paar kersen in een bakje, 1min in de magnetron en dan aftoppen met kwark en verse granola. Mijn favoriete ontbijt en tussendoortje! 


Euroma - Mexicaanse kruiden bonen 

Even een applausje voor Euroma. Zij produceren potjes kruiden zónder zout. Dat was eerst echt een onmogelijke opgave want in elke kruidenmix zat een lading zout waar je U tegen zegt. Zo ook in de welbekende zakjes met tacokruiden. Zo jammer want dat maakt je gerecht gelijk veel minder gezond. 

Gelukkig heb ik deze topper gevonden. 'Mexicaanse Kruiden Bonen'. Musthave voor in het keukenkastje! Geven je gerecht super veel smaak zonder al dat onnodige zout. 

Ik gebruik vaak 3el in een gerecht en het combineert ook goed met een klein blikje tomatenpuree. Ideaal voor vulling van je taco's, wraps en ovenschotels, maar zeker ook in 


Conimex - Sambal Oelek

Als ik een 'top'  lijst zou samenstellen, zou Sambal Oelek zeker op nummer 1 staan. Oké misschien op een gedeelde plaats samen met rijst. 

Sambal Oelek is onmisbaar in mijn leven. Wat een smaakmaker. Zelfs als je niet van pittig eten houdt kun je overal een klein lepeltje sambal door doen en heeft je eten veel meer smaak. 

Waarom ik zo'n fan ben van juist deze sambal van Conimex? Hier zit geen suiker aan toegevoegd. Deze sambal is een van de weinige die je kunt vinden in de supermarkt zonder suiker. Overal voegen ze suiker aan toe. Dit is echt een goed voorbeeld van zo'n stiekeme suiker. Voorkomen is beter dan genezen dus ga altijd voor deze sambal! 

Ingrediënten: Chilipeper¹ 89%, zout, voedingszuur E270, conserveermiddel E202.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.