Carbonara Special

Gepubliceerd op 20 augustus 2021 om 12:00

Dit gerecht wordt ondertussen al door de hele familie gemaakt. Na de eerste keer dat ik dit gerecht maakte heeft Rick de naam verzonnen en eigenlijk moet ik het van hem elke week maken want het is zijn lievelingseten. Daarom deel ik het recept graag met jullie.

 

Voor 3 á 4 personen

Ingrediënten:

  • 400gr (glutenvrije) penne *
  • 300gr spekjes 
  • 300gr kip 
  • 400gr kastanje champignons 
  • 1 grote rode ui 
  • Remia basissaus wit *
  • 250gr tomaatjes 
  • Rucola 
  • Costa Ligure Pesto genovese bio (vegan)*
  • Knoflook poeder & verse zwarte peper


De producten met een * vind je in deze post over mijn favoriete producten: FOOD - FAVORITES

 Let's go! 

  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking
  2. Snij de ui in stukjes en bak samen met de spekjes, tegelijk  in een pan zonder olie/boter
  3. Snij de kipfilet en doe deze bij de spekjes als ze gebakken zijn
  4. Snij de champignons en voeg bij de kip en spekjes als de kip zo goed als gaar is 
  5. Kruid goed naar smaak met vers gemalen zwarte peper en knoflookpoeder 
  6. Doe de pasta als deze klaar is in de wok erbij + het bakje Remia basissaus 
  7. Roer door tot het warm is. 
  8. Snij de tomaatjes door midden en doe in een bakje met een eetlepel pesto, roer goed door
  9. Pasta klaar, in het bord met rucola en tomaatjes erop
  10. Afmaken met peper over de pasta.

 

> TIP: doe gedroogde stukjes knoflook in een molentje en gebruik dat in plaats van knoflookpoeder! Dit geeft veel meer smaak.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.