Edelstenen

Gepubliceerd op 25 juli 2021 om 22:00

Toen ik opzoek ging naar een zoutlamp, want die wilde ik zo graag op mijn 'chill plekje'. Kwam ik ook veel edelstenen tegen. Op dat moment begon ik me eigenlijk voor het eerst te verdiepen in deze bijzondere kristallen. Ik wist natuurlijk wel dat die stenen gewoon heel erg mooi zijn en ook zo goed staan in je interieur maar verder was ik me er niet zo bewust van. 

Elke edelsteen heeft een unieke werking. Ze kunnen je beschermen, inzicht geven, energie verhogen, intuïtie versterken, moed geven, blij maken, overvloed aantrekken en helpen bij lichamelijke en geestelijke aandoeningen. Ook helpen sommige stenen bij hoofdpijn, beter slapen en het verwerken van traumatische gebeurtenissen. Toen ik dat las was ik verkocht.

Er is dus altijd een steen die bij je past. Soms alleen al door de speciale werking maar denk ook aan je sterrenbeeld. Elke steen staat symbool voor een bepaald sterrenbeeld dus er is altijd iets passends te vinden! Super interessant om je hier verder in te verdiepen want wie weet is er een steen die veel voor jou kan betekenen. 

Vanaf dat moment bent ik onafscheidelijk geworden. Vooral de amethist is voor mij persoonlijk erg belangrijk. Ik draag deze beschermer in de vorm van sieraden elke dag bij me en hij ligt op mijn nachtkastje voor betere slaap.

 

 (tekst gaat verder onder de foto)


Hoe werkt het?

Edelstenen trillen (net als mensen, dieren en planten) op een bepaalde energiefrequentie. De trilling van de stenen werkt in op blokkades en energieën die in je lichaam of mentaal vast zitten. Door die specifieke energiefrequentie kunnen edelstenen met een specifiek deel van jouw lichaam of blokkade mee trillen.

Edelstenen hebben de bijzondere gave om emoties en gevoelens op te slaan. Dus deze stenen zijn niet zomaar stenen.

Hoe je ze het beste kunt gebruiken?

  • Draag de edelsteen bij je in een broekzak of als sieraad
  • Leg de edelsteen op je lichaam of in je hand tijdens meditatie
  • Zet ze in je interieur als ware eyecatcher maar ook als reiniging & bescherming 
  • Edelsteenwater (let op: niet alle edelstenen zijn geschikt om edelsteen water van te maken) Het beste is om edelsteen water te maken van rozenkwarts (zelfliefde), amethist (rust) en bergkristal (helderheid)
  • In bad met edelstenen. Gebruik hiervoor ook de rozenkwarts, amethist, bergkristal en ook de citrien is hier geschikt voor. Heb je geen bad? Maakt dan eens een lekker voetenbadje
  • Edelstenen bij je planten leggen voor extra verzorging van de plant
  • Ook dieren zijn dol op edelstenen. Leg eens een edelsteen in het mandje en bij (in) de eetplek van je huisdier

Verzorging.

Edelstenen absorberen energie uit hun omgeving. Daarom is het nodig dat je jouw stenen regelmatig reinigt. Heb je een nieuwe steen  gekocht of gekregen? Dan is het goed om de steen eerst te reinigen, zodat je weet dat het geen energie meer bij zich draagt die je niet in je huis wilt of niet bij jou hoort. 

Water, je kunt de steen reinigen door middel van water. Leg de steen voor 5 minuten onder stromend water. Kijk van te voren wel even goed of jou steen hiervoor geschikt is, want poreuzen stenen kunnen niet goed tegen water.

Aarde, begraaf de steen 24u in de aarde. Dit is een makkelijke manier want er is altijd wel ergens een stukje aarde waarin je de steen even kunt begraven. Maak hem daarna schoon met een borsteltje of droge doek. 

Seleniet, reinig je steen, met een andere steen. Dit kristal heeft een sterke reinigende werking. Leg het kristal dat je wilt reinigen 24 uur naast een stukje seleniet en daarna is hij helemaal clean.


Opladen.
De positieve werking die bij de edelsteen hoort, moet af en toe opgeladen worden. Zo blijft de steen zijn krachtige energie behouden. 

De aller beste en makkelijkste manier om jou stenen weer op te laden is door de steen in het maanlicht te leggen. Vooral met volle maan is het enorm goed voor je edelstenen om ze dan op te laden. Leg ze een nachtje buiten (op een droge plek) of binnen achter glas. 


Agaat

Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen. Agaat beschermt het aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Fysiek is agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind) omdat het beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Het heeft een positieve invloed op maag, blaas (bij bijvoorbeeld een blaasontsteking), ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling.

Tweelingen en Schorpioen

Amethist

Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen.

Vissen & Waterman

Aventurijn 

Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. De steen absorbeert elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers) en beschermt tegen de invloeden van milieuvervuiling en wateraders. Aventurijn werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en heeft tevens een positieve werking op stress gerelateerde hoofdpijn en migraine, bindweefsel, ogen, zenuwstelsel, spieren en op mensen die stotteren en snel blozen.

Stier, tweelingen & maagd

Bergkristal

Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.

Leeuw & steenbok

Carneool

Carneool werkt aardend, activerend en vitaliserend. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring. Het maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen. De steen bevordert de vruchtbaarheid, heeft een positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij seksuele problemen zoals bijvoorbeeld frigiditeit en impotentie. Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Het zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels en heeft een positieve werking op spataderen en hielspoor. De steen helpt bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen.

Ram, Kreeft, Leeuw & Maagd

Citrien

Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Ook fysiek zorgt de steen voor energie. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen. Ook helpt citrien bij infecties van de nieren en blaas, verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom.

Tweelingen & leeuw 

Labradoriet

Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt de intuïtie en mediamieke gaven. De steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven. Labradoriet stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. De steen werkt bloeddrukverlagend en kalmerend, reguleert de stofwisseling en heeft een positief effect op verkoudheid, jicht, reuma, de ogen en op een onregelmatige menstruatie en menstruele klachten.

 

Leeuw, Schorpioen en Boogschutter

Maansteen

Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Maansteen versterkt paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan maansteen nuttig zijn. Fysiek werkt maansteen ontgiftend en activeert de pijnappelklier en zorgt hij voor evenwicht in het hormonale stelsel. De steen heeft een positieve invloed op de spijsvertering en de voortplantingsorganen en vermindert vochtophoping.

Kreeft, Schorpioen en Weegschaal

Rozenkwarts

Dit is toch wel de meest bekende denk ik. Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid. Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Stier & Weegschaal

Seleniet

Seleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Het is een goede steen om bij je te dragen als je spiritueel bezig bent. Het bevordert contact met engelen en gidsen en vergemakkelijkt meditatie, telepathie, divinatie (waarzeggerij) en mediamieke gaven. Het werkt aardend als met hogere energieën gewerkt wordt en beschermt en reinigt de aura. Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Het bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving. Fysiek heeft het een positieve werking op de ruggengraat, epilepsie en borstvoeding en remt het effect van vrije radicalen.

Stier 

Tijgeroog

Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken. In moeilijke periodes kan tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven en helpen met interne conflicten, dilemma’s, twijfel en besluiteloosheid. Tijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend, helpt bij overprikkeldheid van het zenuwstelsel en gaat hyperventilatie tegen. De steen heeft een positieve invloed op verkoudheid, astma, ogen, keel, geslachtsorganen en ontkrampt bij spanningen. Tijgeroog kan nuttig zijn voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen en depressies.

Tweelingen & leeuw 

Zonnesteen

Zonnesteen werkt stemmingsverbeterend en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven. Het is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, met name de seizoensgebonden variant. Daarnaast stimuleert zonnesteen het zelfgenezend vermogen van het lichaam en heeft een positieve invloed op chronische keelpijn, maagzweren en reuma.

Leeuw & weegschaal


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.