Bananenbrood

Gepubliceerd op 9 juli 2021 om 18:41

Gluten, lactose & suiker vrij. Super voedzaam en makkelijk te maken. 

Ingrediënten:

  • 150gr havermout
  • 3 rijpe bananen 
  • 3 eieren 
  • 1tl bakpoeder 
  • 1el koek/speculaas kruiden 
  • 1tl vanille extract
  • 2el amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 2 kleine appels 
  • 2 handjes blauwe bessen (diepvries)
  • 2 handjes ongebrande ongezouten noten

Nodig:

  • cakeblik 
  • bakpapier 
  • blender 
  • oven voorverwarmen op 180°

Let's go! 

  1. Doe de havermout in de blender en maar fijn tot havermeel
  2. Doe nu alles behalve de appels, blauwe bessen en de noten, erbij in de blender
  3. Mix tot een glad beslag
  4.  Snij de appels in blokjes en hak de noten grof. 
  5. Voeg het fruit en de noten toe aan het beslag en roer goed door
  6. Giet het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik
  7. Zet in de oven voor 45min.

 

Laat het brood goed afkoelen.

> Qua vulling kun je heel goed variëren. Zelf vind ik het lekker om er ook pompoen en zonnebloempitten doorheen te doen maar bijv ook gedroogd fruit zoals rozijnen of abrikozen

> Lekker om te eten met pindakaas en kokosvlokken of met (plantaardige) roomboter. Cheatday?  Tip van Rick: besmeer met Nutella!!

> Ook ideaal om na het sporten te nemen met evt wat lepels (lactose vrije) kwark voor extra eiwitten.

> Snijd het brood na het afkoelen in plakjes, pak per stuk in, in vershoudfolie en bewaar in de diepvries. Super handig als je snel even iets nodig hebt.

Reactie plaatsen

Reacties

Lydia Monfils
2 jaar geleden

Dat ziet er fantastisch lekker uit