Update 5 weken thuis

Gepubliceerd op 13 december 2023 om 13:38

Het is weer even tijd voor een update 💜

We zijn vandaag 5 weken thuis. En het is een behoorlijke rollercoaster..

Vanaf dag 1 na thuiskomst aan de slag met cardio trainingen en ondertussen dealen met een hele flinke jetlag. Dat was echt heel pittig. Vaak zei ik tegen Rick: “oh ik kan echt niet cardio’en vandaag ik ben zó moe” maar dan vertelde hij me dat ze dat niet voor niks hadden geadviseerd en dat het voor een goed doel is. En dan zat ik toch weer elke dag trouw op de hometrainer.

Toen we vorige week een tussentijdse call met CFX hadden, en er werd gevraagd hoe het nu met me gaat vertelde ik dat ik het allemaal toch wel heel pittig vind. En dat ik nog steeds last heb van de jetlag en eigenlijk niet echt tot rust kan komen aangezien je vanaf dag 1, na een reis van zo’n 20u, gelijk aan de slag moet.

De therapeut was echt een beetje verontwaardigd, hij zei hoezo dag 1 beginnen?! En wij vertelde ja dat is door een andere therapeut van jullie aan ons verteld (en nee, dat heb ik niet verkeerd begrepen of onthouden want Rick zat erbij in het gesprek) Nou dat was dus helemaal niet de bedoeling. Ik had eigenlijk de eerste 2 weken thuis moeten acclimatiseren, tot rust komen en wennen aan het leven hier. Zodat je opgeladen aan je trainingen kunt beginnen.

En dus heb ik nu t/m aankomende vrijdag een “rust week”. Geen dagelijkse cardio, geen cognitieve trainingen en ook de oogtrainingen van de neuro optometrist zijn een weekje uitgesteld. Ook ben ik melatonine pilletjes gaan slikken omdat door de afgelopen weken mijn hoofd zo overprikkeld en overbelast is geraakt, het logisch is dat ik nog steeds last heb van de jetlag en slecht slaap.

Maaar laten we ook proberen positief te blijven:

  • De intake en eerste afspraak bij de neuro optometrist (OOGBALANS in Berlicum) zijn geweest en ik heb er wel echt vertrouwen in dat ik daar op de goede plek zit. Het gaat een pittig traject worden waar ik zelf veel voor moet gaan trainen en 1x in de 3 weken voor naar Berlicum moet. Wat minder positief is is dat het (uiteraard) weer allemaal niet vergoed wordt. Maar als de hoofdpijnen minder gaan worden, mijn ogen weer beter gaan samen werken met elkaar en met de hersenen dat zou dat natuurlijk helemaal fantastisch zijn.
  • Ik ga niet meer elke dag naar bed. Ik plan nu wel rust momentjes in gedurende de dag waarin ik dan even op de bank ga liggen en naar brainwaves luister. Maar hoef dus niet elke middag nog 1,5u te slapen. Sommige dagen wel maar dat is al veel minder dan voorheen.
  • Ook merk ik dat ik echt al weer wat meer aan kan. Waar ik vóór CFX hoogstens 1 afspraak of ding per dag kon doen, kan ik nu bijvoorbeeld een afspraak én de fysio op 1 dag plannen! 🙌🏼
  • Door de melatonine slaap ik echt veel beter en merk ik dat ik weer een beetje aan het opladen ben.
  • Toen we vorige week op een lezing waren van Erik Scherder, merkte ik op dat toen we in de drukke foyer stonden, er best wel veel lawaai was. Waar ik eerst compleet in paniek geraakt was en met oortjes/koptelefoon op had gezeten, merkte ik het nu op en was ik er oké mee!
  • Tv kijken gaat beter!
  • Ik krijg veel reacties dat mensen vinden dat ik beter uit m’n ogen kijk :)

 

Kortom, we zijn er nog lang niet maar dit zijn natuurlijk wel al mega veranderingen voor mij. En het is ook helpend om dat te blijven inzien in plaats van in de negatieve spiraal getrokken worden omdat er dingen tegenzitten. Al is dat soms wel lastig haha.

Ik ben heel benieuwd wat de komende tijd gaat brengen. En zal over een tijdje dan ook weer een update met jullie delen ✨ ik wil iedereen die met mij meeleeft echt enorm bedanken. Want ik krijg heel veel lieve berichtjes van mensen die vragen hoe het met me gaat ♥️

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.