SenseCity Breda

Gepubliceerd op 10 augustus 2021 om 13:00

Al een tijdje volgde ik SenseCity op Instagram. Ook zei ik al een tijdje tegen Rick dat ik daar echt een keer naar toe wil. Echter was de tijd nog niet daar want ik was nog steeds niet fit genoeg. Toen er op de Instagram van SenseCity een winactie kwam te staan, waagde ik toch een kansje. Je kent het wel, je reageert voor de zoveelste keer op een winactie, terwijl je eigenlijk al weet dat het zinloos is. 

Toen ik een berichtje kreeg, dat ik was getagd in een verhaal van SenseCity was ik als een kind zo blij. Na alle ellende een beetje positiviteit en uitkijken naar een uitje naar een plek waar ik al zo graag naar toe wilde! 

(tekst gaat verder onder de foto)

Wat is SenseCity? 
'Bij SenseCity kom je tot rust, ontspan je én krijg je meer energie door de kracht van onze pure magnesium. Ervaar onze unieke wellness behandelingen in een heerlijk moment voor jezelf.' Alles in deze spa draait dus om magnesium.

 

Magnesium

'Magnesium is bewezen onmisbaar voor het welzijn van lichaam en geest. Het speelt een hoofdrol in meer dan 300 lichaamsprocessen en zorgt voor geestelijke rust en meer energie. Helaas hebben veel mensen zonder het te weten een magnesiumtekort. Omdat opname van magnesium via de huid het meest effectief is, is de combinatie met wellness behandelingen ideaal. Wij kennen de kracht van magnesium voor lichaam en geest als geen ander en zorgen er hiermee voor dat je niet alleen ontspant en tot rust komt, maar ook ontstresst, herstelt en veel meer energie krijgt.'

 

'Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van ons lichaam. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig. Normaal gesproken halen we dit uit onze voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie zijn voorbeelden van voeding met veel magnesium. Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen en ontstaat er een tekort aan magnesium.
Dit tekort kan groter worden door bijvoorbeeld ouder worden of verschillende dagelijkse handelingen. Bijvoorbeeld het drinken van koolzuurhoudende frisdranken, koffie, eten van veel suikers, het ervaren van stress of veel sporten. Fosfaten, die veel in frisdranken zitten, binden zich aan magnesium waardoor het mineraal niet meer kan worden opgenomen in het lichaam. De cafeïne van het dagelijks drinken van koffie en thee zorgt ervoor dat de nieren extra magnesium verbruiken. Bij stress verbruikt het lichaam tot wel tweemaal meer magnesium dan normaal. Veel sporten leidt ook tot extra uitscheiding van magnesium.'

Oke, dat is voor nu even genoeg informatie, laten we gaan kijken naar de fantastische behandelingen bij SenseCity en wat dat voor een positieve gevolgen heeft.


Op 30-07-2021 was het zover! We hadden er een uitje van gemaakt en ook een hotel geboekt in Breda. Dit zodat ik na de behandeling niet nog lang in de auto terug naar huis hoefde, maar gelijk m'n bedje in kon.

Wij mochten bij SenseCity  de 'Magnesium Expierence' gaan ervaren. Dit zijn 5 behandelingen in 1 én een smoothie, thee en hapje.

De expierence  duurt zo'n 2,5 tot 3 uur en de experience zorgt ervoor dat je: 'volledig ontspant, de stress van je afglijd, herstelt en tot rust komt. Door het magnesium krijgt je lichaam tegelijkertijd een enorme energy boost'. Normaal gesproken zou ik er van te voren al vanuit gaan dat dit ook echt zo is, alleen met hersenletsel is alles anders en zijn uitjes juist enorm uitputtend en zwaar.

 

Ik neem je graag mee tijdens onze behandeling deel mijn ervaring.


De binnenkomst bij SenseCity geeft je al gelijk een fijn gevoel. Het is best gek want het zit in een behoorlijke drukke maar leuke stadsstraat, maar zodra je de deur doorgaat word je omarmt door rust. 2 leuke Brabantse meiden stonden al op ons te wachten om ons mee te nemen. Het enige waar je zelf voor moet zorgen is badkleding, want vanuit daar krijg je een badjas en slippers, dit alles voor de hygiëne. Je mag in de kleedruimte omkleden, je spullen in een kluisje doen en dan mee naar de eerste behandeling.

 

(Uiteraard hebben wij onze telefoon niet meegenomen tijdens de spa. Maar voor deze blog heb ik na afloop eventjes wat foto's gemaakt nadat ik daar toestemming voor heb gevraagd, de overige foto's heb ik van de site van SenseCity gehaald.)

 

1. Verzorgende voetspa

In deze mega mooie ruimte, mag je plaatsnemen op een bank met allemaal kussentjes, voetenbadjes op de grond met mooie kranen en stenen in de badjes. Hierin zit heerlijk warm water en pure magnesium kristallen. We kregen ook een kopje thee en een schaaltje met fruit. Wat een heerlijk begin. Je komt gelijk tot rust. Rick zei tegen me: ' Nou Lies, dit is helemaal een plekje voor jou, zo rustig en zo weinig prikkels'. En dat was het ook. Ik kreeg steeds meer rust en zin in de rest van de behandeling.


 

2. Infrarood deken, magnesium & Aloë Vera lichaamspakking & gezichtsmasker

Na de voetspa mochten we om de beurt mee komen naar een behandelkamer en op de massagetafel gaan liggen. We werden helemaal ingesmeerd met een magnesium & Aloë Vera gel, ingepakt met plastic folie en daarna nog met een verzwarende, warme infrarood deken. Dit zorgde voor warmte en daardoor gaan de poriën goed opstaan en werd de magnesium nog beter opgenomen. Terwijl we daar lagen kregen we ook nog een gezichtsmasker en rustgevende gezichtsmassage. Daarna bleven we nog zo'n 10 á 15min in de pakking liggen. Rick legde bijna het loodje, hij was zo erg aan het zweten dat hij zichzelf even bij een moest rapen (mannen ;)). Uiteindelijk werden we 'bevrijd' uit de pakking, door middel van hete doeken helemaal schoongemaakt en mocht de badjas weer aan. Op naar de volgende ruimte. 


3. Andullatiemassage

Dit is een massagebank die zorgt voor laag frequente trillingen in combinatie met infrarood. De combinatie van de warmte en trillingen zorgt voor een direct positief effect op de huid, de cellen, organen en zenuwbanen. Het dringt diep door in het lichaam en zorgt voor diepe ontspanning van de spieren.

Echter was dit voor mijn hoofd niet zo fijn. De trillingen rond de onderrug en benen kon ik goed verdragen maar de trillingen onder mijn hoofd waren niet fijn. We riepen een van de dames erbij en er werd gelijk begrip getoond en het voelde niet vervelend om aan te geven dat het niet ging.  Eerst werd er geprobeerd om de trillingen uit en zo zacht mogelijk te zetten, dit hielp niet echt. Toen werd er een soort dam van heel veel handdoeken gebouwd rond mijn hoofd om de trillingen nog meer te beperken. Al gauw merkte ze aan mij dat het nog steeds niet fijn was en ze zei: 'kom we gaan lekker in de lounge zitten, kan je vriend nog even lekker liggen hier en kan jij even bijkomen'.

 

Zo gezegd zo gedaan, ik werd met een lekker kopje thee in de rustige, en dus oh zo fijne lounge gezet en kon weer even bijkomen en wachten op Rick.

 

 


4. Magnesiumrijke Smoothie 

Toen Rick klaar was met de andullatiemassage mocht hij bij mij in de lounge komen zitten en kregen we een heerlijke groene, magnesium rijke smoothie. Hier zat onder andere: spinazie, appel, kokosmelk en kaneel in.


5. Infraroodsauna 

Na de break mochten we nog verder chillen in de infrarood sauna. Daar maak je ons als vaste saunagangers wel erg blij mee! Er lagen ook nog verschillende informatieve boeken over magnesium die meekonden in de sauna, waar we even 20 minuten mochten genieten. 

 

Rick heeft zich grondig ingelezen en ik heb gewoon lekker ontspannen genoten van de warmte. Na de 20min werd er op de deur geklopt, mochten we de badjassen weer aan doen en mee naar het laatste onderdeel, floaten!


6. Floaten in magnesium 

Hier had ik ook al weer zoveel over gehoord en dat het zo goed voor je zou zijn. Ik heb het 2 keer geprobeerd in het zoutwaterbad in de sauna, maar daar zijn dan toch weer zoveel prikkels van mensen die in het bad gaan, eruit gaan, hard praten en lachen, en dan vaak van die iets te harde onderwater muziek. Nog geen heel groot succes. 

 

Eindelijk kon ik het nu gaan proberen in een echte float cabine, waar je dus helemaal afgesloten van alle prikkels kunt liggen. Ook staat 1uur floaten gelijk aan 5uur slaap, dus ik was enorm benieuwd hoe ik hier op zou reageren! 

 

En wat was het heerlijk. Je gaat liggen tijdens dat het bad nog gevuld wordt. De lampjes zijn dan aan. Na 5min gaan de lampjes uit en begint het programma. Je blijft dus door de magnesium drijven. Zelfs Rick, die in zoutwater niet kan drijven bleef hier drijven, dus hij was ook weer een ervaring rijker! Ik kwam echt helemaal tot rust, totdat Rick zei: 'Lies de tijd is toch al lang om?!' Hij had de instructies niet helemaal goed begrepen en dus moesten we weer opnieuw even tot rust komen haha. Na 30min gingen de lampjes weer aan en begon het bad heel langzaam aan leeg te lopen. Wat vond ik dit een heerlijke ervaring. Ik had écht het gevoel dat ik uitgeruste en fitter was. En dat terwijl ik de hele dag niet had gerust of geslapen. Dus normaal gesproken was ik echt helemaal gevloerd geweest. Het werkt dus écht.


In de floatruimte was ook een douche. Hier konden we na het floaten heerlijk afdouchen en haren wassen. Daarna terug naar de kleedruimtes om ons weer aan te kleden. Het zat er jammer genoeg op. Toen we in de lounge kwamen stonden er nog 2 goodiebags voor ons klaar. Dit omdat we daar via een winactie waren gekomen, echt helemaal fantastisch. Ook kocht ik zelf in de shop nog de magnesium & Aloê Vera gel voor de gevoelige huid. Ook de meiden van SenseCity verdienen credits, ze zijn zo lief en getalenteerd. Ze vertellen je zoveel wat je nog niet wist en kijken per persoon wat je het beste kunt gebruiken aan producten, wat je nog tekort komt en hoe je dat het beste kunt oppakken. 

Wij zijn zo enorm verwend bij SenseCity en ik zou het écht iedereen aanraden. Ook voor NAH'ers net als ik, is dit een uitje waar je oprecht van kunt genieten. Dit heb ik nog van geen een uitje gedaan en nu dubbel en dwars omdat ik na afloop niet helemaal gesloopt was. Wij gaan hier zeker nog een keer terug komen om weer te genieten van alle voordelen van magnesium. 

 

SENSECITY

Ginnekenweg 11-13
4818 JA Breda

076 785 74 65
https://www.sensecity.nu 
info@sensecity.nu

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.